Kiitos Hallitukselle – Suomen poliisikoirien koulutukseen satsataan Hämeessä 

Hallitus päätti tänään Hämeenlinnassa sijaitsevan poliisiammattikorkeakoulun poliisikoiralaitoksen toimitilojen peruskorjaamisesta. Tilojen saattamisesta nykyaikaiseen poliisikoirakoulutuksen vaatimalle tasolle vaadittiin jo vuonna 2017, kun Poliisihallitus teki päätöksen koulutuksen säilymisestä Hämeenlinnassa.  Korjauksen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2022 huhtikuun lopussa. 

  

– Kiitos hallitukselle satsauksesta Hämeen poliisikoirakoulutukseen. Tilojen kunnostamiselle on ilmeinen tarve, sillä poliisikoirakoulutus tapahtuu tällä hetkellä pääosin väistötiloissa. Hankkeen toteutumisen edellyttämä lisärahoitus on huomioitu poliisitoimen kehyksessä valtion talousarviossa. Koirien käyttö lisää poliisin toimintakykyä erilaisissa tehtävissä, Kemppi toteaa.   

  

Hämeenlinnassa sijaitseva Poliisikoirakoululaitos kouluttaa kaikki Suomen poliisikoiranohjaajat ja hankkii koirat poliisin käyttöön.  Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvassa poliisikoiralaitoksessa aloittaa opinnot vuosittain 12 partiokoiranohjaajaa ja 2–4 erikoiskoiranohjaajaa.   

  

– Terveet ja toimivat opetustilat ovat jokaisen opiskelijan ja opettajan oikeus.  Tilojen uudistamisella koulutus voidaan ajanmukaistaa nykypäivän vaatimusten mukaiseen tasoon ja uusi harjoitushalli tulee mahdollistamaan ympärivuotisen harjoittelun.  Poliisikoirakoulutuksella on Hämeenlinnassa pitkät perinteet, sillä Poliisikoiralaitos on sijainnut nykyisellä tontillaan vuodesta 1927 alkaen. Peruskorjauksen myötä perinteiset toimitilat palvelet uusia opiskelijoita vielä pitkälle tulevaisuuteen, Kemppi lisää.