Hilkka Kemppi lähtee kuntavaaleihin – uskoo Asikkalan kasvuun ja positiivisen kierteen jatkumiseen

Asikkalan valtuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Hilkka Kemppi on valittu ehdolle kevään kuntavaaleissa Keskustan listalle kotikunnassaan Asikkalassa. Kemppi on toiminut Asikkalan valtuuston puheenjohtajana koko kuluneen neljän vuoden valtuustokauden.

 

– Olen lähdössä ehdolle kevään kuntavaaleihin, sillä uskon kehyskuntien kysyntään Koronan muuttamassa Suomessa. Asikkalassa on nyt ruutia. Uskon Asikkalan kasvuun ja positiivisen kierteen jatkumiseen. Turvallisuus, uusiutuva energia, etätyö, yhteisöllisyys, lähiruoka ja lähipalvelut ovat Asikkalan vahvuuksia.  Olemme päässeet tällä kaudella hyvin alkuun, nyt ei auta jarrutella, Kemppi toteaa.

 

Kemppi toimii myös maakunnallisissa verkostoissa ja Asikkalan Elinkeino Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Hän tuli valituksi valtuuston puheenjohtajana myös Kuntaliiton vuoden valtuutetuksi vuonna 2019 kunnanhallituksen ja kunnan viranhaltijoiden johtoryhmän yhteisestä esityksestä.

 

– Kulunut kausi on ollut antoisa, vaikka poliittinen toiminta on vaatinut paljon aikaa ja pitkää pinnaa. Neljän vuoden jälkeen Asikkalan talous on vakaalla pohjalla, vertailukuntia parempi. Meille muuttaa enemmän ihmisiä kuin täältä lähtee ja vauvabuumiakin on nähtävissä. Neljän vuoden aikana olemme saaneet uusia yrityksiä ja sitä kautta palveluita ja työpaikkoja, kehittäneet lentokenttää ja kanava-aluetta, perustaneet perhekeskuksen ja käynnistäneet avoimen varhaiskasvatuksen palvelun valtuustoaloitteestani. Olemme päättäneet lähikoulujen säilyttämisestä, perustaneet toimistohotellin ja kehittäneet kunnan positiivista mainetta. Asikkala on Suomen liikkuvin kunta ja olemme maakunnan elinvoimatilastojen kärjessä. Olen tästä kunnasta ylpeä, Kemppi lisää.

 

Kemppi kokee, että myös kehittämiskohteita on edelleen.

 

– Tarvitsemme lisää yrityksiä ja työpaikkoja, kestävässä luontomatkailussa on vielä paljon saavutettavaa ja muun muassa ikäihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen tarvitaan tukea. Myös Vääksyn keskusta-alue ja kyläkeskukset kaipaavat kehittämistyötä. Luonto täällä on ainutlaatuinen ja sen potentiaalista olemme hyödyntäneet vasta ripauksen, Kemppi lisää.

 

– Koko kuntakenttä on muutoksessa valtion sote-uudistuksen myötä. Siksi on erityisen tärkeää, että kunnanvaltuustoissa toimii myös valtakunnan politiikassa toimivia henkilöitä, Kemppi korostaa.