Kansanedustaja Kemppi hakee jatkoa Keskustan varapuheenjohtajana – “Puheenjohtajavaali jää tällä kertaa muille”

Toisen kauden kansanedustaja Hilkka Kemppi Hämeen vaalipiiristä hakee jatkokautta Keskustan varapuheenjohtajaksi kesäkuun Jyväskylän puoluekokouksessa. Keskustan Päijät-Hämeen piiri esittää Kemppiä tehtävään.

 

– Olen kertonut pohtivani Keskustan puheenjohtajaehdokkuutta. Olen punnintani tehnyt ja puheenjohtajavaali jää tällä kertaa muille. Haen kuitenkin jatkoa Keskustan varapuheenjohtajana. Puolen vuoden kokemuksella uskon olevani parhaimmillani puoluejohdon duunarihommissa ja ahkeraa otetta tämä puolueemme nyt toden totta tarvitsee. Harkintaani on vaikuttanut myös onnellinen perhetilanteemme, sillä odotamme toista lastamme syntyväksi heinäkuussa, Kemppi toteaa.

 

Hallituksen virheet ikääntyvän ja köyhtyvän Suomen asioiden hoitamisessa ovat saaneet kokeneen keskustavaikuttajan sisuuntumaan.

 

– Keskustan varapuheenjohtajana Suomea kiertäessäni olen nähnyt, että Keskusta pystyy tarjoamaan uskottavan vaihtoehdon vallalla oleville ääripäiden puolueille. Väestönkehitys ja kasvun puute huutavat ratkaisuja, joita keskitien kulkijat pystyvät tarjoamaan. Ajattelen suomalaisten tulevaisuudenuskon palauttamisen olevan Keskustan tärkein tehtävä. Haluan olla nostamassa Keskustaa kärkipuolueiden joukkoon, Kemppi tiivistää.

 

Kempillä on laaja-alainen kokemus puolueen eri tehtävistä. Kemppi on toiminut viime syksystä asti puolueen varapuheenjohtajana ja aiemmin Keskustanuorten sekä Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana. Puoluejohdossa Kemppi on vastannut vaalien ja yleispolitiikan lisäksi myös järjestön kehittämisestä, kuten puolueen koulutustoiminnan kehittämisestä, kuntavaalien pohjatöistä ja puolueen sote-linjan kirkastamisesta.

 

– Keskustasta tulee tehdä perheiden ykköspuolue, joka tarjoaa ratkaisuja Suomen väestökriisiin. Syntyvyys, maahanmuutto ja inhimillinen ikääntyminen ovat puolueelle ydinkysymyksiä, joista meidät tulisi tunnistaa. Myös puolueen omaa perheystävällisyyttä pitää kehittää, jotta kaikki kokevat olevansa tervetulleita. Puolueen toiminnan tulee avautua erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille nykyistä paremmin. Uskon, että pienillä muutoksilla voisimme olla ensimmäinen aidosti perheystävällinen puolue, Kemppi tiivistää, Kemppi lisää.

 

Jokaisen suomalaisen arkea koskettaa tulevat kunta- ja hyvinvointialuevaalit.

 

– Kunta- ja hyvinvointialuevaalit ovat tulevan kauden isoin mahdollisuus Keskustalle. Vaalien myötä avautuu jälleen tilaa keskustelulle paikallisuuden ja lähipalveluiden arvostamisesta. Minulle aluepolitiikka tässä ajassa tarkoittaa ennen kaikkea yhteisöllisyyden arvostusta, lähienergiaa, puhdasta ruokaa ja vettä, lähipalveluja sekä koulutuspolitiikkaa. Niissä piilee keskustan vahvuudet edelleen, Kemppi toteaa.

– Juha Kuisman työryhmän ansiokas raportti paljasta, että joka neljäs vuosi meiltä on lähtenyt 50 000 äänestäjää ja Keskusta on luisumassa vain pienten kuntien puolueeksi. Erityisesti seutukaupunkikannatuksemme romahtaminen viime vuosina on huolestuttava kehitys, johon meidän tulee rakentaa vaihtoehtomme ja iskeä sillä hallituksen keskittävää politiikkaa vastaan, Kemppi huomauttaa.

 

Puoluetta tulee uudistaa.

– Osana varapuheenjohtajakampanjaani julkaisen toukokuussa päivitetyn version Katse ihmiseen – visiostani Keskustan ja Suomen nostamiseksi. Julkaisu pyrkii rakentamaan Keskustalle vahvan ja tavoitteellisen väestöpolitiikan kivijalan, jonka päälle on hyvä rakentaa kasvua ja kestävää tulevaisuutta. Sekä turvallisuus, huoltovarmuus, onnellisuus että talous edellyttävät kestävää väestöpohjaa. Väestöajattelu on politiikan vahvuuteni.

– Olen tavannut varapuheenjohtajana puolueväkeä etelästä pohjoiseen, ja idästä länteen ja saanut voimaa ihmisten kohtaamisista. Olen varma, että Keskusta voi olla aito vaihtoehto vastakkainasettelulle, Kemppi toteaa.

 

Keskustan Päijät-Hämeen piirin mielestä Kemppi on ollut aikaansaava, rohkea ja idearikas varapuheenjohtaja.

 

– Varapuheenjohtajan työ ei ole helppo, mutta Hilkka on osoittautunut olevansa innostava, aikaansaava ja kenttää lähellä oleva varapuheenjohtaja. Siksi tuemme hänen jatkoaan puoluejohdossa, Keskustan Päijät-Hämeen piirin puheenjohtaja Mika Ågren kuvailee.

 

Julkaisuni: https://www.hilkkakemppi.fi/wp-content/uploads/2023/09/Reissuvihko.pdf

 

Kampanjapäällikkö: Tarja Anttonen, +358 40 5659499

 

Lisätietoja:

Hilkka Kemppi, +358 400181115