Eduskunnan Karjalakerho järjestäytyi – Hilkka Kemppi puheenjohtajaksi ja Johanna Ojala-Niemelä varapuheenjohtajaksi

Eduskunnan Karjalakerho järjestäytyi vuosikokouksessaan 13.10.2023. Kerhon puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Hilkka Kemppi ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä. Eduskunnan Karjalakerhon pitkäaikainen puheenjohtaja, kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen luopui puheenjohtajuudesta valtioneuvoston jäsenyyden myötä.

– Kiitä kollegoitani luottamuksesta Eduskunnan Karjalakerhon puheenjohtajan tehtävään. Meitä kerhon jäseniä yhdistää kiinnostus omia juuria ja karjalaisuutta kohtaan. Edistämme yhdessä karjalaisen kulttuurin tuntemusta sekä yhteisiä tavoitteita esimerkiksi Evakkojen liputuspäivän saamiseksi. Pidämme huolta myös siitä, että kiristyneistä rajasuhteista huolimatta karjalainen kulttuuri pysyy elävänä, Hilkka Kemppi kommentoi.

Karjalakerhon tarkoituksena on edistää menetetyn Karjalan tuntemusta kansanedustajien ja eduskunnan henkilökunnan keskuudessa. Se toimii Eduskunnassa poikkipoliittisesti. Kerho tekee aktiivista yhteistyötä Karjalan Liiton ja muiden vastaavien toimijoiden kanssa.