Pääministeri sai taas päijäthämäläisen joulukuusen

12.12.2022

Joulu saapui tänään Kesärantaan, kun pääministeri Sanna Marin sai lahjaksi joulukuusen kuusidelegaatiolta. Päijäthämäläinen kuusi Kesärantaan toimitettiin jo kymmenennen kerran. Joulukuusi on kasvanut Vierumäellä Rajajärven kuusifarmilla.

 

Asikkalalaisten perinne on lähtöisin delegaatiota tänäkin vuonna johtaneen metsätalousneuvos Matti Mäkiahon ideasta. Kuusta luovuttamassa olivat myös kansanedustaja, Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja Hämeen metsäneuvoston jäsen Hilkka Kemppi (kesk.), metsänhoitaja Ville Rajajärvi, Suomen metsäkeskuksen elinkeinopäällikkö Jouni Rantala ja LC Asikkalan presidentti Juha Kamppila.

 

Kuusen tuoksu toi kesärantaan jouluisen tunnelman ja auttoi keskittymään joulun sanomaan. Tilaisuudessa puhuttiin metsistä ja rauhan merkityksestä.

 

  • Korostin puheenvuorossani sitä, että metsät ovat yhdistävä, eivät erottava tekijä. Niiden avulla suomalaiset voivat rauhoittua, saada lämmikettä, rahaa pahan päivän varalle ja pelastaa ilmaston. Ajankohtainen keskustelu EU:n sekaantumisesta suomalaisen metsänomistajien oikeuksiin on ollut huolestuttavaa. Hallitus on onneksi korostanut, että metsäpolitiikan toimivalta kuuluu jäsenmaille.Siihen taisteluun toivotin pääministerille sitkoa. Muistutin myös siitä, että puusto kasvaa Päijät-Hämeen metsissä Suomen kärjessä ja se hyödyttää koko Suomea. Metsät ovat meidän turvaamme monellakin tavalla ja erityisesti näin on vaikeina aikoina, Kemppi kommentoi.

 

Pääministeri kyseli erityisesti Asikkalan kuulumisia ja keskustelua käytiin erityisesti työllisyystilanteesta. Kuusidelegaatio koristeli kuusen Asikkalan Hulivilin päiväkodin lasten lahjoittamalla koristeella ja toimitti pääministerille jälleen Viipurilaisen kotileipomon lahjoittamat lähiruokakassit.

 

Kuvat: Valtioneuvoston kanslia / Aapo Riihimäki

Täältä löytyy lisää kuvia tilaisuudestahttps://www.flickr.com/photos/finnishgovernment/albums/72177720304336064