Hevosurheilun valmennuskeskukselle vuosien jälkeen kasvava rahapotti 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Ypäjän Hevosopistolle 25 000 euroa valmennuskeskustoimintaan vuodelle 2022. Tämä on viisi tuhatta euroa enemmän, kuin vuonna 2021. Hevosopisto tippui kaksi vuotta sitten pois valmennuskeskuksen rahoituksen piiristä, vaikka se sai tukea ainoana hevosalan toimijana Suomessa. Viime vuonna valmennuskeskusraha myönnettiin uudelleen ja nyt rahoitukseen saadaan nosto.

 

Keskustan kansanedustaja ja Eduskunnan hevosystäväin seuran jäsen Hilkka Kemppi  kiittää olympiakomiteaa ja ministeriä hevosurheilun arvostamisesta urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten rahanjaossa. Rahanjakopäätöksen teki Olympiakomitean esityksestä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk).

 

– Lämmin kiitos Olympiakomitealle ja ministeri Kurviselle hevosurheilun valmennustoiminnan rahoituksen tarkastamisesta. Tämä oli iloinen ystävänpäiväuutinen. Päätöksen suunta on oikea ja viesti on selvä: Kansainvälisiä huippu-urheilijoita halutaan tukea kasvavissa määrin ja hevosurheilu tunnistetaan tärkeänä osana kokonaisuutta. Tämä on merkittävä viesti suomalaisille ratsukoille. Toivon, että tästä suunnasta pidetään kiinni ja, että suunta on nyt pysyvästi valittu. Hevosala tarvitsee arvonpalautuksen, Kemppi toteaa.

 

 

Kansanedustaja korostaa, että valmennuskeskukset edustavat suomalaisen valmennuksen huippuosaamista.

 

– Iloitsen siitä, että Hevosopistolla tehty pitkäjänteinen työ on saanut Olympiakomitealta tunnustusta ja että valmennustoimintaa pyritään kehittämään yhdessä. Hevosopistolla on tunnistettu urheilijan suorituskyvyn merkitys kansainvälisillä kentillä. Ratsukon menestys riippuu monesta asiasta, mutta urheilijan suorituskyky on ehdottomasti tärkeimpiä onnistumisen edellytyksiä. Haluan, että yhä useampi suomalainen ratsukko yltää tärkeisiin arvokisoihin ja sitä kautta ratsastuksen arvostus myös harrastuksena ja ammattina Suomessa kasvaa, Kemppi tiivistää.

 

 

Hevosurheilun kansallinen valmennuskeskus on tarjonnut puitteet ratsastuksen olympialajien maajoukkuevalmennuksille Ratsastajainliiton tuella. Suomi on osallistunut olympialaisiin ja paralympialaisiin sekä muihin kansainvälisiin mestaruuskilpailuihin koulu- ja kenttäratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Myös esteratsastuksessa Suomella on useita kansainvälisellä tasolla ammattimaisesti kilpailevia ratsastajia.

 

– Vaikka hevoslajien huippu-urheilun harrastajamäärät ovat Suomessa pieniä, on Ypäjällä tehty pitkään laadukasta työtä olympiajoukkueen kokoamiseksi ja sitä kautta lajin tunnettuuden parantamiseksi. Ypäjän valmennuskeskus on tehnyt hyvää työtä esimerkiksi pararatsastuksen viemiseksi kansainvälisiin arvokisoihin, Kemppi päättää.