En hyväksy kotien pakkoremontteja

Euroopan parlamentissa äänestettiin neuvottelukannasta rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin. Direktiivi sisältää ehdotuksia rakennusten energiakulutuksen leikkaamisesta ja on nykyisessä muodossaan ongelmallinen.

– Olen järkyttynyt Euroopan parlamentin sekoilusta, joka johtaa pahimmillaan ihmisten kotien pakkoremontteihin. Suomessa inflaatio syö kukkaroiden ostovoimaa ja tilanne on tiukka jo nyt. Suomessa lämmitys on sen verta arvokasta, että ihmiset kyllä tehostavat energiatehokkuutta mitä pystyvät. Onneksi myös teknologia tulee meille tässä avuksi kaiken aikaa. Tukea remontteihin tulee maksaa jatkossakin, mutta pakkoja ei tule tehdä, Kemppi paaluttaa.

 

– Esitystä kannatettiin niin demareiden, kokoomuksen kuin vihreidenkin suunnasta. Kokoomuksen Pietikäinen äänesti puolesta, Sarvamaa edes tullut paikalle. Kiitos siitä, että Keskustan Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen vastustivat ehdotusta puolueen linjan mukaisesti, Kemppi jatkaa.

Tämä lisälaskuesitys tulee torjua EU-maiden, EU-komission ja europarlamentin välisissä neuvotteluissa.