Kalliontien investointi todistaa, että yhteistyössä on voimaa

Valtiovarainvaliokunta on saanut valmiiksi mietintönsä vuoden 2023 talousarvioesityksestä. Talousarvioesityksen sisällytetyistä jakamattomista varoista eli ns. “joululahjarahoista” osoitetaan 550 000 euroa Kalliontien peruskorjaamiseen Hausjärvellä.

– Teimme Hämeen kansanedustajien kanssa yhteisen talousarvioaloitteen tämän rahan löytämiseksi, sillä tieosuus on huonossa kunnossa ja vaatii välitöntä investointia. Aiemmin ELY-keskus on parantanut tien kuivatusta, mutta päällysrakenteen kunnostaminen ja routavaurioiden korjaus on tekemättä. Tien kunto on luokaton, Kemppi toteaa.

– Pidän investointia välttämättömänä ja siksi olen ajanut sitä voimakkaasti jo useamman vuoden ajan. Olen käynyt Hausjärven kunnassa katsomassa Kalliontien kuntoa useamman kerran ja saanut huomata, että tie on erittäin huonokuntoinen. Päällyste on kauttaaltaan murtunut ja tiessä pahoja painumia ja uria. Alueella on maatiloja, asutusta ja muuta liiketoimintaa, joiden toimintaan tien huono kunto vaikuttaa. Tarpeita on tietenkin paljon, mutta Kalliontie on ehdottomasti akuutein. Olen onnellinen, että saimme hartiavoimin töitä tekemällä nämä rahat Hausjärvelle, Kemppi tiivistää.