Kanta – ja Päijät-Hämeeseen yli 100 uutta korkeakoulujen aloituspaikkaa

Tänään saatiin ilouutisia ympäri Suomen, kun tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) julkisti korkeakoulujen uudet aloituspaikat vuodelle 2022. Lahden LAB-ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu ovat molemmat saamassa 50 lisäaloituspaikkaa. Myös LUT-yliopisto saa 110 uutta aloituspaikkaa, jonka myötä myös Lahden kampus kasvaa. Nyt myönnetyt aloituspaikat koskevat olemassa olevia koulutusohjelmia.

 

 

  • Nyt tehdään tekoja, jotta kasvu mahdollistuu. Ei ole tärkeämpää tavoitetta kuin se, että koulutuksen ovet avautuvat kaikille sitä haluaville ja tarvitseville. Iloitsen valtavasti maakuntiimme tulevista uusista korkeakoulujen aloituspaikoista. Tämä on ilouutinen koko alueelle, mutta ennen kaikkea alueen nuorille sekä yrityksille, Kemppi kertoo.

 

 

 

Ammattikorkeakoulujen aloituspaikkalisäykset painottuvat erityisesti niille aloille, jossa on työvoimapulaa. Hämeen ammattikorkeakoulun ja LAB-ammattikorkeakoulun aloituspaikkalisäykset painottuvat tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen aloille sekä terveys- ja hyvinvointialoille.

 

 

 

  • Tämän hallituksen johdolla on tehty koulutuspolitiikan suunnanmuutos, jossa painopiste on koulutuksen keskittämisen sijaan alueiden tarpeissa. Erityisesti sote-alalla on huutava pula osaajista, johon nyt osaltaan vastataan uusia koulutuspaikkoja lisäämällä.  Koulutuksen lisäämien on yksi kriittinen toimi, jolla voimme vastata koko maata vaivaavaan osaajapulaan, josta uhkaa tulla jarru taloutemme kasvulle. Sen lisäksi tarvitaan tietenkin jatkuvaa oppimista, kuten esimerkiksi nopeaa täydennyskoulutusta, Kemppi lisää.

 

 

 

  • Nyt myönnetyt aloituspaikat ovat jo olemassa oleviin koulutusohjelmiin. Tietoja uusista koulutusvastuista saamme ministeri Kurviselta tammikuussa. Uusien koulutusvastuiden osalta Päijät-Häme toivoo myönteistä päätöstä mahdollisuudesta kouluttaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörejä Lahdessa. Tämä on maakunnan kestävän kasvun kannalta kriittistä, Kemppi päättää.