Kiitos hallitukselle – Vihreää valoa Heinolan, Hämeenlinnan ja Janakkalan liikuntapaikkahankkeille  

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tuoreen liikuntapaikkarakentamisen suunnitelman vuoteen 2024 asti.  
 

– Iloitsen hyvistä uutisista Päijät-Hämeeseen ja Kanta-Hämeeseen, jotka saimme eteenpäin! Suunnitelman mukaan rahaa saa Heinolan Kailas-talon liikuntahalli, Hämeenlinnan Lyseon liikunta- ja ruokailutilojen uudisrakennus sekä Janakkalan uimahalli. Saavutettavat liikuntapaikat tukevat liikkumista, harrastusmahdollisuuksia sekä vähentävät sote-kustannuksia, Kemppi toteaa.   

 
 

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää kustannusarvioltaan yli 700 000 euron suuruisista avustuksista. Sitä pienemmistä avustuksista päätetään aluehallintovirastoissa. Vuosittaiset avustuspäätökset perustuvat nelivuotiseen valtakunnalliseen liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan.  

 
 

– Liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma ei ole vielä avustuspäätös, mutta se on selvä merkki siitä, että hanke on tunnistettu tarpeelliseksi ja sen rahoittamiseen valmistaudutaan, Kemppi lisää.