Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa – lisäpotti Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman jatkolle ja ammatilliseen koulutukseen

Tällä viikolla juhlistetaan lapsen oikeuksien viikkoa. Tänään hallitus on esittänyt täydennystä ensi vuoden talousarvioesitykseen. Osana tätä pakettia hallitus ehdottaa 16 miljoonaa euroa lisättäväksi lapsi- ja perhepalveluiden kehittämiseen. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma oli yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista, jota on jatkettu Marinin hallituskaudelle. Ammatillisen koulutuksen laatua parannetaan 80 miljoonan lisäpotilla  opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen.

 

– Upeita uutisia Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi! Ennen kansanedustajuutta työskentelin Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman asiantuntijana ja näin, kuinka vaikuttavaa työtä kunnissa jo tehdään.  Tämä lisäpotti on vahva viesti hallituksen perhemyönteisestä linjasta ja varhaiseen tukeen panostamisesta. Panostus palveluihin lisää perheiden turvaa, Kemppi iloitsee.

 

 

Painopiste lapsi- ja perhepalveluiden kehittämisessä on ennaltaehkäisevissä toimissa ja moniammatillisessa työssä.  Perhekeskustoimintaa laajennetaan ja neuvolatoimintaa kehitetään. Tavoitteena on myös vahvistaa sosiaalihuoltolain mukaisia perheiden palveluita, parisuhteen tukea ja helpottaa perheiden kotipalvelun saatavuutta.

 

 

– Olemme Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä jo pitkällä perhekeskustoiminnan kehittämisessä. Janakkalassa ja Heinolassa perhekeskustoiminta on jo vakiintunutta, ja kotikunnassani Asikkalassa toiminta käynnistyy vuoden alusta kunnolla perhekeskustilan avajaisten myötä. Perhekeskustoiminta tulee saada laajennettua jokaiseen kuntaan ympäri Suomen, Kemppi jatkaa.