Uusi tutkimusnavetta Jokioisille varmistui

Olemme saaneet positiivisia uutisia Kanta-Hämeeseen, sillä Luonnonvarakeskus Luke on päättänyt tehdä merkittävän investoinnin maitoketjun tutkimukseen.  Luke keskittää maitoketjun tutkimusinfransa kahden tutkimusnavetan kokonaisuuteen Jokioisiin ja Maaninkaan. Jokioisiin tulee uusi kolmen lypsyrobotin tutkimusnavetta 150-180 eläimelle.

 

Investointi on tärkeä koko luonnonvara-alan tutkimuksen kannalta. Jokioisten navetan fokuksessa tulee jatkossa olemaan terve, tehokas ja kestävä lehmä.  Terveet ja hyvinvoivat eläimet ovat myös tuottavuuden ja maatalouden kannattavuuden näkökulmasta keskiössä. Panostamalla maatalouden tutkimukseen, voimme kehittää hallitusohjelmassakin tärkeitä tavoitteita, kuten maatalouden kilpailukykyä, ilmastoviisautta, eläinten hyvinvointia ja yhä puhtaampaa ja vastuullisempaa ruokaa.

 

Pidän Luken investointeja merkittävänä viestinä alan tulevaisuuden puolesta. Puhdas kotimainen ruoka on maamme suuri kilpailuvaltti. Panostamalla alan tutkimukseen ja teknologian kehittämiseen voimme saada tuotanto-oloistamme parhaimmat edut maatalouden kilpailukyvyn hyödyksi. Luken päätös vahvistaa myös tutkimuksen alueellisuutta, jota pidän erittäin tärkeänä.

 

Kotimaisen ruuan ja omavaraisuutemme arvostus on ollut aina korkealla. Koronakriisin myötä sen yhteiskunnallisen merkitys on kasvanut entisestään. On pidettävä huolta siitä, että suomalainen ruoka on jatkossakin maailman parasta.