Keskustan Päijät-Hämeen piiri esittää kansanedustaja Hilkka Kemppiä keskustan varapuheenjohtajaksi 

Keskustan Päijät-Hämeen piiri esittää kansanedustaja Hilkka Kemppiä keskustan varapuheenjohtajaksi. Kemppi on ensimmäisen kauden kansanedustaja Asikkalasta. Hän istuu varsinaisena jäsenenä perustuslaki- ja sivistysvaliokunnissa ja varajäsenenä talous- sekä ulkoasiainvaliokunnissa. 

 

Aikaisemmin Kemppi on työskennellyt opettajana, maakuntaliiton sote-valmistelijana sekä mm. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman asiantuntijana. Kemppi on ollut kolme vuotta puolueen johtotehtävissä työskennellen kokopäiväisesti Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana. Tuolloin hän istui muun muassa puoluehallituksen ja puolueen työvaliokunnan jäsenenä ja näki aitiopaikalta Keskustajärjestöjen toimintaa. Kemppi on Kuntaliiton valitsema hallitseva Vuoden valtuutettu. Hän on johtanut Asikkalan kunnanvaltuustoa vuodesta 2017.  

 

– Keskusta tarvitsee uudistustyötä järjestössä, poliittista selkeyttä sekä positiivista uteliaisuutta. Kahdessa vuodessa ei voi muuttaa kaikkea, mutta haluan keskittyä erityisesti keskustan kuntaosaamiseen, järjestön kehittämiseen ja puolueen maineeseen sivistysosaajien sekä perheiden silmissä. Vuosi sitten tekemäni ”korjausliike keskustan tasapainon löytämiseksi”- pamfletin sanoma on edelleen ajankohtainen, Kemppi tiivistää.  

 

– Ensimmäinen tavoitteeni puoluejohdossa on varmistaa, että Keskusta on Suomen vahvin paikallisuuden puolustaja ja kuntaosaaja jatkossakin. Olen valtuuston johtamistyössä huomannut, kuinka vähän puolue osaa hyödyntää valtuutettujen osaamista. Keskusta on paikallisesti luotetuin puolue ja haluan vahvistaa sen asemaa sellaisena. Haluan olla rakentamassa siltoja valtuustoryhmien ja puolueen välille sekä tukea valtuutettuja paremmin heidän tärkeässä työssään. Kuntaliiton palkitsemana Vuoden valtuutettuna olen osoittanut, että minulla on myös uusia ideoita valtuustotyön arkeen. Keskustan on luotava uusia näköaloja kunnille esimerkiksi monikuntalaisuuden kautta, Kemppi jatkaa.  

 

– Keskusta on ministerisalkun myötä nostanut koulutuspoliittista näkyvyyttään. Nyt on aika rakentaa sivistyspolitiikan isoa kuvaa ja tehdä keskustasta perheiden ykköspuolue. Oikeiston johdolla koulutuksen alueellinen eriarvoisuus kasvaa, vasemmiston johdolla tuijotamme vain formaalia oppimista. Keskustan kentällä on paljon osaamista, joka valuu hukkaan nykymallilla. Ehdotan uudenlaista verkostomaista toimintaa jäsenistön osaamisen hyödyntämiseksi nykyistä paremmin niin koulutuspolitiikassa kuin muissakin keskustalle tärkeissä teemoissa, Kemppi kertoo.  

 

Puoluekokous järjestetään syyskuun alussa Oulussa. 

– Kemppi olisi keskustalle aikaansaava, rohkea ja idearikas varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajan tehtävä on keskittyä puheenjohtajan tukemiseen, keskustan vahvuuksista ammentamiseen, keskustan puutteiden arvioimiseen sekä tulevaisuuden rakentamiseen. Uskomme Hilkalta löytyvän mm. näitä vahvuuksia, piirin puheenjohtaja Jukka Mölsä kuvailee. 

 

Lisätietoa: 

Hilkka Kemppi, kansanedustaja ja varapuheenjohtajaehdokas 0400 181 115

Jukka Mölsä, Keskustan Päijät-Hämeen piirin puheenjohtaja 044 545 2998