Hallituksen budjettiesitys tukee yrittäjyyttä ja kasvua

Jos taloudesta ei pidetä huolta, ei meillä ole mahdollisuuksia ylläpitää myöskään terveyskeskuksia, kouluja ja muita tasavertaisuuden kannalta tärkeitä palveluita. Siksi tasapainoisesta taloudesta huolehtiminen on Keskustan tärkein tehtävä hallituksessa.

Järkevä taloudenpito edellyttää yrittäjyyden tukemista, sillä suurin osa uusista työpaikoista syntyy pk-yrityksiin. Tässä budjetissa yrittäjyyttä ja kasvun hakemista arvostetaan ja osaajiin panostetaan. Tämä hallituksen budjettiesitys jatkaa vahvasti Sipilän hallituksen yrittäjämyönteisellä linjalla.

– Menestyäkseen yritystoiminta tarvitsee vakaat olosuhteet. Jatkuvuus on avainasia, jotta yritykset uskaltavat investoida, työllistää ja kehittää toimintaansa. On hyvä, että yrittäjävähennys jatkuu ja osaavan työvoiman saatavuuteen panostetaan. Lisäksi on tärkeää pitää huolta siitä, että yritykset kehittävät toimintaansa. Nyt tarjotut yrittäjien tuplapoistot, yritysten lainojen suuremmat valtiontakaukset sekä  TKI-kannustin verovähennyksenä ovat ehdottomia parannuksia yrityskentälle. Yritysten kone- ja laiteinvestoinneista saa jatkossa tehdä tuplapoistot aiempaan verrattuna.

-Yritysten kasvua ja kansainvälistymistä tuetaan myös lisäämällä Business Finlandin rahoitusta. Hallitus investoi koulutukseen 256 milj. euroa. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoituksen korotukset tulevat täysimääräisinä heti ensi vuonna, Kemppi tiivistää.

– Erityisen tärkeää yrittäjyyden tukeminen on seuraavien parin vuoden aikana, kun talouden suuri kuva ei ole vain ruusuilla tanssimista. Vientivetoinen teollisuutemme tarvitsee vakaata talouspolitiikkaa. Suomella ei ole varaa hukata käytettävissä olevia keinoja maailmantalouden suhdanteissa pärjäämiseksi, Kemppi lisää.