Punamullan perhevapaauudistus oikealla pohjalla

Olen tyytyväinen punamultahallituksen asettamiin perhevapaauudistuksen suuntaviivoihin, joissa perheiden ja lasten etu ohittaa elinkeinoelämän vaatimukset. Viime kaudella uudistus kaatui Kokoomuksen ja Keskustan ristiriitaan.

– Perhevapaita kehitetään nyt perheet edellä. Kevään hallitusneuvotteluissa voittivat keskustalaiset lähtökohdat, lasten ja perheiden hyvinvointi ja tasa-arvo.

– Kokoomuslaiset ja EK ovat moittineet uudistusta. Tämä kertoo punamultahallituksen ja oikeiston arvoeroista. Tämä hallitus asettaa lapset ja perheet etusijalle.

Ansiosidonnaisten vanhempainvapaiden yhteenlaskettu kesto on kasvamassa useammalla kuukaudella, kun isien vapaita pidennetään. Kempin mukaan keskustalaisille on tärkeää myös se, ettei perhevapaiden uudistus ole tule oleman perheille leikkaus, kotihoidontuki pelastetaan ja vanhemmat saavat päättää taaperonsa hoidosta. Uudistusta ei tehdä äitien vapaiden tai perheiden valinnanvapauden kustannuksella.

– Kun sovitut lähtökohdat toteutuvat, tuen ilolla perhevapaauudistusta. Perheiden ja lasten etu sekä tasa-arvoisempi Suomi ovat tavoitteita, joita nimenomaan punamultapohjalta saadaan vietyä eteenpäin.