Hallituksen ja eduskunnan kanta ennallistamiseen on selkeä ei – metsien ennallistaminen olisi EU:lta härski temppu

Euroopan komission esitys ennallistamisesta on keskusteluttanut kuluneena viikkoina. Myös eduskunta ja valtioneuvosto ovat ottaneet asiaan kantaan useaan otteeseen. Hallitus tiukensi kantansa keskiviikkona vastauksella välikysymykseen. Eduskunnan maa- ja metsätalous-, ympäristö-, talous- ja perustuslakivaliokunnat ovat antaneet lausuntonsa asiaan. Kaikilla oli selvä kanta, ennallistamisasetusta ei voida hyväksyä tällaisenään. Valiokuntien lausumien pohjalta suuri valiokunta muodostaa Suomen virallisen kannan viipymättä.

 

– Nyt jo on selvää, että Suomen kanta on selvä ei ja suuri valiokunta tulee tiivistämään sen tulevalla viikolla. EU:n vaatimus metsiemme ennallistamisesta on todella härski esitys, jota ei voida hyväksyä.

 

– Tämä on eräänlainen erävoitto sille, että Suomi ei ole jatkossakaan Euroopan metsämuseo. Suomi eli 50-luvulla vasta kasvun vuosia, jolloin maatamme jälleenrakennettiin sotavuosien jälkeen. Metsämme ovat näistä vuosista kasvaneet yli miljardi kuutiota suuremmiksi. Metsämassa kasvaa joka vuosi, Kemppi tiivistää.

 

– Ajattelen, että hallituksen olisi pitänyt tuoda esitys eduskuntaan jo kesällä, vaikka se ei olisi muuttanutkaan lopputulosta. Kun kyse on Suomelle kriittisestä asiasta, on esityksille varattava riittävä käsittelyaika.

 

– Kestävä metsätalous on ratkaisu ilmastonmuutokseen, ei ongelma. Minä puolustan metsänomistajan oikeuksia omaan omaisuuteensa. Omaisuudensuojaa ei voi lähteä heikentämään. Tästä myös perustuslakivaliokunta totesi, että kyseinen sääntely aiheuttaisi ongelmia ja häiriöitä esimerkiksi metsätalouteen.

 

– Valiokunnissa todettiin myös selvästi se, että Suomen kustannukset eivät ole kohtuullisia.

 

– Meidän tulee yhteisenä rintamana saada neuvoteltua Suomelle hyvä ratkaisu. Tähän me tarvitsemme kaikkien tuen, niin hallituksen kuin opposition. On siis erinomaisen tärkeää että myös Kokoomus saa koottua rivinsä ja jatkossa toimivat EU:ssa Suomen etujen puolustajana., Kemppi tiivistää.