Koheesiorahakiista ratkesi Kanta-Hämeen voitoksi

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on tänään linjannut EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027- rahoituksen alueellisen jaon suuntaviivoista. Alueellisessa jaossa kohdennetaan EAKR, ESR ja JTF-tukia maakunnittain eteenpäin jaettavaksi. Elinkeinoministeri Mika Lintilän (Kesk.) johdolla valmisteltu päätös kasvatti haettavana olevaa rahoitusta Kanta-Hämeessä.

 

– Tämä oli iso päätös seitsemäksi vuodeksi eteenpäin, sillä Kanta-Hämeen rahoitus tuplattiin 42 miljoonaan euroon. Rahanjako on selkeä Hämeen edunvalvonnan voitto, jolla on Kanta-Hämeessä paitsi työllistävä, mutta myös hyvinvointia parantava vaikutus, Kemppi iloitsee.

 

Ministeri on luvannut aloittaa valmistelun kriteerien luomiseksi tulevien ohjelmakausien jakoja varten.

 

– Uusien kriteeristön luominen on nyt ratkaisevaa, jotta asiasta ei synny alueriitaa aina seitsemän vuoden välein. Rahaa tulee saada kohdistettua alueellisen koheesion lisäksi nykyistä paremmin myös sosiaalisesta koheesiosta eli esimerkiksi pitkäaikaistyöttömyydestä ja koulupudokkuudesta kärsiville alueille, Kemppi lisää.