Keskustan Kemppi  ja Honkonen iloitsevat valtatien 4 rahoituksesta – maakuntien yhteistyön voitto

Keskustan kansanedustajat Keski-Suomen Petri Honkonen ja Hämeen Hilkka Kemppi iloitsevat tuoreesta koko Suomi liikkeelle -elvytyspaketista jossa on kohdennettu rahoitusta valtatie 4:n perusparannukseen välillä Hartola-Joutsa. Nykytilanteessa valtatien palvelutasossa on puutteita, johon saadulla rahoituksella pystytään puuttumaan.  Valtatie 4 on sekä Päijät-Hämeen että Keski-Suomen maakuntien tärkein väylä, joka mahdollistaa työvoiman liikkumisen, matkailun ja elinkeinoelämän tarpeet Suomen etelä- ja pohjoisosien välillä.

 

-Päijät-Hämeessä on pitkään tuskailtu huonokuntoista tieosuutta Hartolasta pohjoiseen ja niin Päijät-Hämeen maakuntaliitto kuin elinkeinoelämä ovat tehneet töitä sen eteen, että perusparannus tieosuudelle saataisiin.  Jätin aiheesta talousarvioaloitteen viime budjetin yhteydessä ja on upeaa, että rahoitus viimein toteutuu. Tieosuuden kunnostaminen parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta merkittävästi. Myöskään hankkeen positiivisia työllisyysvaikutuksia ei pidä unohtaa, Kemppi iloitsee.

 

Valtatien 4 välille Hartola—Oravakivensalmi on ollut tänä keväänä Keski-Suomen infralobbauksen kärkihanke. Nelostie on Keski-Suomen liiton puheenjohtajana toimivan Honkosen mukaan iso voitto Keski-Suomen saavutettavuudelle:

 

-Toimivat liikenneyhteydet Keski-Suomesta pääkaupunkiseudulle ja etelään ovat välttämättömyys koko maakunnan elinkeinoelämälle, kasvulle ja kehitykselle, ja nyt voimme iloita pitkään suunnitellun hankkeen rahoituksesta ja toteutumisesta. Teimme kovaa työtä ja yhteistyö Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen kanssa oli edellytys rahoituksen saamiselle. Nyt nelostien pahin tulppa poistuu. Tätä voi pitää melkoisena voittona maakunnan edunvalvonnalle, Honkonen toteaa.