Hilkka Kemppi Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi

Keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi on valittu Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi neuvottelukunnan järjestäytymiskokouksessa 12.5.2020. Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama neuvottelukunta, jonka tehtävänä on seurata kansainvälisiä ihmisoikeuskysymyksiä ja antaa lausuntoja niihin liittyvistä periaatteellisista kysymyksistä.  Neuvottelukunnan järjestäytymiskokoukseen terveisensä toi myös YK:n ihmisoikeuskomissaari Michelle Bachelet.

 

– Tämä vuosi on muun muassa naisten oikeuksien juhlavuosi, kun naiset, rauha ja turvallisuus-1325 päätöslauselmaan hyväksymisestä on tullut kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Lisäksi ihmisoikeudet ovat nousseet myös Koronan myötä päivänpolitiikan keskiöön. Muun muassa perheväkivallan vastainen työ, ikäihmisten turvallisuus, lasten oikeudet ja vammaisten ihmisten oikeudet korostuvat korona-tilanteessa, Kemppi tiivistää.

 

Neuvottelukunnan jäsenistö koostuu kaikkien eduskuntaryhmien edustajista sekä ihmisoikeustyötä tekevien kansalaisjärjestöjen edustajista. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii Eva Biaudet (rkp).