Työelämään tutustumassa Eduskunnassa / Eetu Asplund

Olin TET-jaksolla Eduskunnassa kansanedustaja Hilkka Kempillä. TET-jakso kesti kaksi viikkoa ja sen aikana ehti tapahtua mielettömästi kaikkea. Olin Eduskunnassa juuri hallituskriisin aikaan, joten ollessani siellä oli kiireistä.

Työtehtäväni vaihtelivat paljon. Joskus osallistuin Hilkan tapaamiseen, joskus taas tein töitä tietokoneella.

Minulla oli myös vierailupäiviä. Ensimmäisenä keskiviikkona kävin opetus- ja kulttuuriministeriössä vierailussa, ja siellä ollessani osallistuin mm. auttamaan tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen postikorttien laitossa sekä autoin järjestämään Hanna Kososen Suomi-palkintojen tilaisuutta. Toisena keskiviikkona taas olin keskustanuorten ja keskustan opiskelijaliiton toimistolla. Siellä ollessani autoin tekemään esitystä lukiolaisbarometristä. Kävimme sinä päivänä myös Iso-Britannian suurlähetystössä. Siellä juttelimme brexitistä ja Boris Johnsonista.

Eduskunnassa täysistunnoissa päätettiin tärkeistä asioista. Suurimpia asioita, mistä puhuttiin mielestäni olivat Al-holin leiri ja sen suomalaislapset ja -äidit. Lisäksi hallituskriisi, Marinin hallituksen toiminnan alku sekä ensivuoden budjetin äänestys olivat puhuttuja täysistunnossa. Otin itsekkin niihin osaa ja kerroin oman mielipiteeni Al-holista.

Pääsin Eduskunnassa ollessani tapaamaan mm. Matti Vanhasen ja Juha Sipilän.

TET-jakso eduskunnassa on upea kokemus kaikille ketkä sinne pääsevät.

 

Eetu Asplund, Lahti