Punamullan perhevapaasopu on parannus perheille

Kansanedustaja Hilkka Kemppi kokee, että tänään julkaistu hallituksen perhevapaasopu vie perheiden valinnanvapautta oikeaan suuntaan. 

– Olen tyytyväinen punamultahallituksen asettamiin perhevapaauudistuksen suuntaviivoihin, joissa perheiden ja lasten etu ohittaa elinkeinoelämän vaatimukset, Kemppi korostaa.

Perhevapaauudistuksen kolmikantainen työryhmä on päätymässä niin kutsuttuun 1+7+7-malliin. Sille on pääministeri Sanna Marinin mukaan löytynyt myös poliittinen yhteisymmärrys hallituspuolueissa. Ansiosidonnaisten vanhempainvapaiden yhteenlaskettu kesto on kasvamassa useammalla kuukaudella, kun isien vapaita pidennetään.

– Vapaita kehitetään tässä mallissa perheet edellä heidän toiveidensa mukaisesti. Perheiden valinnanvapaus paranee, mikä tarkoittaa sitä, että kunkin perheen valinnat tehdään yhä paremmin lapsen ehdoilla. Se on ollut myös keskustan tinkimätön lähtökohta.  Keskusta ei tingi kotihoidontuesta, sillä vanhempien tulee saada päättää taaperonsa hoidosta itse, Kemppi lisää.

Elinkeinoelämän vaikuttajat ovat moittineet uudistusta. Viime kaudella uudistus kaatui Kokoomuksen ja Keskustan ristiriitaan kotihoidon tuesta ja kustannuksista. 

– Nämä eroavaisuudet kertovat punamultahallituksen ja oikeiston arvoeroista. Tämä hallitus asettaa lapset ja perheet maksimaalisen voitontavoittelun edelle ja uskoo, että se tuo myös työhön tuottavuutta ja parantaa työntekijöiden hyvinvointia. Minä näen tämän punamultahallituksen perhevapaauudistuksen parannuksena myös työelämän näkökulmasta, Kemppi lisää.