Kemppi nousi Keskustan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi 

Keskusta kokoontui viime viikonloppuna Jyväskylään kirkastamaan linjaansa ja valitsemaan uuden puheenjohtajiston. Puheenjohtajana aloitti kansanedustaja ja entinen puolustusministeri Antti Kaikkonen Uudenmaan vaalipiiristä. Hämeen vaalipiirin kansanedustaja Hilkka Kemppi nousi 1350 äänellä kirkkaasti Keskustan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Häntä äänesti 81 % puoluekokouksen äänivaltaisista edustajista.

Varapuheenjohtajaksi valittiin myös Tuomas Kettunen Kainuusta 955 äänellä ja jatkokaudelle Markus Lohi Lapista 892 äänellä.

– Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta puolueen johtopaikalle. Puoluekokouksesta tuli vahva mandaatti jatkaa töitä. Henki kokouksessa oli hyvä ja samaan suuntaan katsova. Puolueen kannatukseen ei voi olla tyytyväinen, mutta usko keskikentän tarpeellisuuteen politiikassa vahvistui puoluekokouksessa. Uskon, että puheenjohtaja Kaikkosen johdolla saamme hyvän vireen kohti tulevia vaaleja ja politiikan vaihtoehtoja.

– Vaalin tulos vahvistaa käsitystäni siitä, että hallituksen keskittävä ja näivettävä linja ei myöskään ole Suomen etu tai tuo kestäviä säästöjä Suomen talouteen. Keskustan vaihtoehdoille muun muassa lähipalveluiden, perheiden ja sivistyksen vahvistamiseksi on kysyntää. Näiden teemojen osalta jatkan töitä, jotta ensi kevään kunta- ja aluevaaleissa ihmisillä on vaihtoehtoja.

Hilkka Kemppi on toisen kauden kansanedustaja Asikkalasta. Hän on toiminut keskustan varapuheenjohtajana syyskuusta 2023 alkaen. Kemppi nousi varapuheenjohtajaksi ensimmäisen kerran Turun ylimääräisessä puoluekokouksessa.