Liikunnan rahat Hämeenlinnaan ovat juhlan paikka

Tiistaina 20.4. julkaistiin valtion liikuntapaikkarakentamisen avustukset. Kanta-Hämeessä avustusta on myönnetty 600 000 euroa Hämeenlinnan Kaurialan yläkoulun liikuntasalille.  Kaiken kaikkiaan tukea jaetaan yli 30 miljoonaa euroa kaikkien suomalaisten lähiliikkumisen mahdollisuuksiin ja tätä kautta hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

 

Harrastukset suojaavat elämän kolhuilta. Olin puhumassa Sosiaalialan osaamiskeskus Verson lapsiperheköyhyyden ilmiöpöytäkiertueen lopputilaisuudessa. Puheeni kärjeksi nousi harrastukset, sillä niiden voima lapsiperheköyhyyden taittamisessa on kiistaton.

 

Liikuntapaikkarahat Hämeenlinnaan auttavat alueen lapsia, nuoria ja muita liikkumaan ja harrastamaan. Harrastukset antavat uusia taitoja sekä niissä muodostetaan tärkeitä sosiaalisia suhteita. Mielekkäällä harrastuksella on osoitettu olevan merkittävä yhteys hyvinvoinnin lisäämisessä ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Yhdenkään lapsen ja nuoren harrastaminen ei saa olla kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta tai asuinpaikasta.

 

Harrastuksista etsitään sosiaalisia suhteita, vuorovaikutusta ja yhdessä tekemistä. Etäopetus on lisännyt harrastusten kysyntää monissa kunnissa, mikä käy ilmi myös lapsiperheköyhyyden ilmiöpöytäkiertueen tuloksissa.  Siksi myönnetyt avustukset ovat erittäin tervetulleita.

 

 

Kirjoitus on julkaistu Hämeen Sanomissa 21.4.2021