Kiitos valtion tuesta Lahden seudulle kaatuneen bussikoritehtaan paikkaamiseksi 

Kiitos valtion tuesta Lahden seudulle kaatuneen bussikoritehtaan paikkaamiseksi 

Valtioneuvosto on myöntänyt Lahden seudulle loput sille jo aiemmin esitetystä 1,065 miljoonan euron lisärahoituksesta. Lisärahoituksen tarve johtuu Scanian bussikoritehtaan sulkemisesta ja siitä aiheutuneesta äkillisestä rakennemuutostilanteesta.  

– Kiitos hallitukselle Lahden seudun ahdingon tunnistamisesta Valtioneuvosto on jo jakanut alkuvuodesta 400 000 e aluekehitysrahaa ja tämän päivän istunnossa tehty päätöksen myötä jaettiin loput rahoituksesta. Tuki tulee tarpeeseen, sillä Lahdessa työllisyys on tällä hetkellä suurten kaupunkien heikointa, Kemppi kertoo.  

Lahteen tarvitaan myös lisää sähkö- ja automaatioalan koulutusta, jotta kaupunki selviäisi käynnissä olevasta rakennemuutoksesta. 

– Päijät-Häme on myös yksi matalimmin koulutetuista maakunnista. Olen vedonnut ministeri Saarikkoon, jotta saisimme Lahden seudulle kohdennettuja koulutus- ja tutkimuspanostuksia.  Tarvitsemme Lahden LAB-ammattikorkeakouluun sähkö– ja automaatiotekniikan koulutusvastuun. Kun yhdistämme uudet alan osaajat maakuntamme yrityksissä olevaan osaamiseen, mahdollistetaan myös uusien työpaikkojen syntyminen, Kemppi lisää.