Toimiva netti on jokamiehenoikeus

Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmä on tänään esitellyt Suomen alustavan elpymis- ja palautumissuunnitelman, joka luo pohjaa jälleenrakennukselle koronan jälkeen. Paketti tuo vauhtia kasvuun ja investointeihin, mutta myös tukee tavallisten suomalaisten arkea. Yhtenä tärkeänä yksityiskohtana on tuki laajakaistayhteyksille.  

 

– Toimiva nettiyhteys on perusoikeus ja monelle toimivan arjen edellytys. Toimivat yhteydet mahdollistavat niin etätyöt, etäopinnot kuin yrittäjyyden yhä paremmin. Iloitsen siitä, että Keskustan kädenjälki näkyy vahvasti näissä päätöksissä.  Yli 70 miljoonan euron panostus nopeisiin nettiyhteyksiin on historiallisen suuri ja tukee osaltaan elinvoimaa ympäri Suomen, Kemppi iloitsee. 

 

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti perjantaina kansallisen laajakaistaohjelman toimeenpanosta, joka vauhdittaa toimivien tietoliikenneyhteyksien saamista koko Suomeen. Jo tälle vuodelle budjetoidun 5 miljoonan euron lisäksi hallitus osoittaa EU:n elpymisvälineestä 50 miljoonaa euroa ja maaseuturahastosta 16 miljoonaa euroa nopeisiin laajakaistayhteyksiin. EU-rahoituksella tuettavissa hankkeissa vaatimustaso on vähintään 100/100 megabittiä sekunnissa. Käytännössä tämä tarkoittaa lähinnä valokuituverkkoa 

– Ihmiset tarvitsevat tasalaatuista ja nopeaa yhteyttä, joka on toimintavarma myös ruuhka-aikoina. Tuen osoittaminen myös vapaa-ajan asunnoille vahvistaa siirtymää kohti monipaikkaista Suomessa. Nämä päätökset ovat Keskustan johdolla tehtyä modernia aluepolitiikkaa, Kemppi lisää.