Työelämän on/off -mallista joustavaan malliin

Tänään julkaistu perhevapaauudistus tuo perheiden arjen tähän päivään. Kansanedustaja Hilkka Kemppi iloitsi perhevapaasovusta perjantaina tiedotteessaan ja on tyytyväinen myös perhevapaamallin tänään julkaistuihin yksityiskohtiin 

– Kelan sijaan päätöksiä lapsen parhaaksi voi jatkossa tehdä nykyistä paremmin kotisohvallaTämä malli edistää työelämän joustoja ja perheystävällisten työpaikkojen käytäntöjä. Työelämän on/off -mallista oli jo aikakin päästään perhevapaiden osalta joustavaan malliin useiden vuosien yrityksen jälkeen. Tämä malli sallii äidin työnteon niin halutessaan paremmin isän osuuden kasvaessa, Kemppi toteaa. 

Hallitussopu syntyi niin kutsutun 1+7+7-mallin pohjalle. Äiti saa kuukauden ajan ansiosidonnaista raskausrahaaOdotuskuukauden jälkeen perhevapaat jakautuvat tasan, mikäli kumpikaan vanhemmista ei käytä joustoa. Malli kuitenkin mahdollistaa sen, että toinen vanhemmista luovuttaa kolmen kuukauden perhevapaat toiselle vanhemmalle.  

-Isien osuus kasvaa useammalla kuukaudella ja yksinhuoltajien tilanne paranee, kun hän voi käyttää kaikki perhevapaat yksin. Tavoitteena on se, että perhe- ja työelämän yhdistäminen olisi nykyistä helpompaa ja vanhemmat voivat jakaa vanhemmuutta nykyistä paremmin, Kemppi sanoo.  

-Seuraavana askeleena meidän tulee jatkaa etätyön mahdollisuuksien ja työelämän asenteiden kehittämistä, jotka myös osaltaan parantavat työn ja perheen yhteensovittamista, Kemppi linjaa.