Lisää kansanvaltaa ja osaamista Keskustaan

Ensimmäisen kauden kansanedustaja, asikkalalainen Hilkka Kemppi nosti Keskustan kesäkokouksessa Helsingissä 27.8.2019 esiin kolme teemaa Keskustan tilanteen parantamiseksi.

 

– Keskusta on menossa eteenpäin, vaikka nyt olemme Keskustan pohjalukemissa. Keskustan tulee ammentaa paremmin osaamista, jota puolueen riveissä on. Keskustan kentällä on paljon osaamista, joka valuu hukkaan nykymallilla. Ehdotan uudenlaista verkostomaista toimintaa puolueen osallisuuden kehittämiseksi ja osaamisen hyödyntämiseksi nykyistä paremmin. Keskustalaisten osaaminen on saatava paremmin puoluetyön, eduskunnan ja sitä kautta Suomen kehittämisen tueksi.

 

– Keskusta ammentaa paikallisuudesta ja kuulevista korvista kaikkialla Suomessa. Kuntavaalit 2017 olivat keskustalle tappio, mutta edelleen olemme Suomen vahvin paikallisuuden puolustaja, suurin kuntapuolue. Keskustan yksinkertainen enemmistö on 80 kunnassa. Suomessa on lähes 3000 keskustalaista valtuutettua. Keskusta on paikallisesti vahvin ja luotetuin puolue. Ensikertalaisten osuus nousee joka vaaleissa edellisiin valtuustokausiin verrattuna ja kuntapoliittinen osaaminen, keskustalaisuus tai kokousosaaminen eivät tule enää äidinmaidossa. Keskustan tulee muodostaa kuntaverkosto ja tukea omia valtuutettujaan kuntapolitiikan vastuullisissa tehtävissä nykyistä paremmin. Juuriltaan vahvat ja tavoitteiltaan aidot poliitikot tulevat usein kuntapolitiikan kautta.

 

– Perheystävällisyydessä ei ole kyse vain yksittäisestä politiikan lohkosta, vaan kyse on keskustalaisuuden syvimmästä olemuksesta. Meidän tulee sanoittaa uskottava tarina syntyvyyden laskun pysäyttämiseksi.  Perheystävällisyyteen tarvitaan siksi uusi tarina: miten saadaan lasten määrä kasvamaan ja tulevaisuudenuskoa Suomeen. Perheellistyä voi monella tapaa ja erilaiset perhemallit ovat yhtä arvokkaita eikä pidä arvostella heitä, jotka valitsevat toisin. Perheystävällisyyden tulee näkyä kaikessa politiikassamme talouspolitiikassa aluepolitiikkaan. Maailma, jossa raha ja mustavalkoinen totuus ajavat perheonnen edelle on vääristynyt. Keskusta ei voi milloinkaan tehdä uskottavaa politiikkaa, puolustaa alueiden tasa-arvoa ja rakentaa yhteisöllisyyden ja tasapainon varaan ilman perhepoliittista realismia.

 

Kysymys kuuluu, pystyykö keskusta löytämään itsensä uudelleen. Suomi, maailma ja paikallisuus tarvitsevat vahvan keskustan tuekseen ja arvomme kyllä kantavat 2020-luvulle.