Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi luopuu tehtävästään 

Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.) ei ole käytettävissä Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi enää kesäkuun paikkaneuvotteluissa. Kemppi on johtanut Asikkalan kunnanvaltuustoa vuodesta 2017. Kemppi aikoo jatkaa valtuustossa normaalisti kunnanvaltuutetun tehtävässä, toimia aluevaltuutettuna sekä työssä Eduskunnassa toisen kauden kansanedustajana. Asikkalan kunnanvaltuuston tavanomaiset paikkaneuvottelut käydään jälleen valtuustokauden ollessa puolessavälissä kesäkuussa.

 

– En ole käytettävissä Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi enää kesäkuun jälkeen. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut toimia kunnanvaltuuston puheenjohtajana yhtäjaksoisesti pidempään, kuin kukaan toinen lähes puoleen vuosisataan. Kiitos luottamuksesta ja yhteistyöstä kuntalaisille, valtuutetuille ja kunnan työntekijöille. Koen, että pitkäjänteisyydestä on ollut apua tehtävässä, Kemppi kiittää.

 

– Olo on haikea, mutten luovu puheenjohtajuudesta anteeksi pyydellen. Kuudessa vuodessa olemme saaneet yhdessä paljon aikaan. Olemme selvinneet kriiseistä, lisänneet Asikkalan elinvoimaa ja saaneet muuttovoittoa. Palvelut erityisesti lapsiperheille ovat parantuneet ja kaiken kaikkiaan kunnan palvelutaso on hyvä joka väestöryhmässä vertailukuntiin nähden. Olemme saaneet tehtyä uusia investointeja muun muassa kouluihin, paloasemalle, lentokentälle, kanavalle ja väyliin. Taloutta hoidetaan ennakoiden eikä kunnassa ole kriisejä, Kemppi lisää.

 

Viimeksi vaalien yli Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajan tehtävässä on toiminut Aimo Iso-Lotila 47-vuotta sitten. Iso-Lotila toimi kunnanvaltuuston puheenjohtajana yhdeksän vuotta 1967–1976. Myös Ilkka Keto sai toimia tehtävässä seitsemän vuotta, mutta hän toimi tehtävässä kahdessa erässä 1970–1980-luvuilla.

 

– Päätös ratkaisuun kypsyi, kun kansanedustajan työmääräni kasvoi eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtajuuden myötä. Päätökseen vaikutti myös se, että mieheni uuden työn myötä minua tarvitaan entistä useammin kotona juuri maanantai-iltaisin, jolloin valtuuston puheenjohtajan tehtävä on istua lähes poikkeuksetta kunnanhallituksen kokouksissa. Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että valtuustoryhmästäni löytyy tehtävään sopiva uusi puheenjohtaja ja jatkan valtuutetun tehtävässä mielelläni, Kemppi sanoo.

 

– Kuntajohtaminen on ollut minulle rakas työ. Siksi uskon olevani aktiivinen kunnallispolitiikassa vielä pitkään, mikäli kuntalaiset ovat vaaleissa puolellani. En sulje pois puheenjohtajan vastuuseen palaamista tulevaisuudessa. Haluan kuitenkin keskittyä tulevina vuosina yhä enemmän Asikkalan elinvoiman kehittämiseen. Asikkala on vetovoimainen kunta, jonka mahdollisuudet osuvat hyvin ajan vaatimuksiin, kunhan osaamme hyödyntää ne ja pysymme ajassa kiinni. Siinä riittää työtä vielä vuosiksi eteenpäin, Kemppi päättää.