Perussuomalaisten työperäisen maahanmuuton neliraajajarrutus halvaannuttaa Suomen pärjäämistä

Kansanedustaja Kemppi (kesk.): Perussuomalaisten työperäisen maahanmuuton neliraajajarrutus halvaannuttaa Suomen pärjäämistä

 

Eduskunnan sivistysvaliokunta jätti tänään lausuntonsa hallintovaliokunnalle kansainvälisten osaajien houkuttelua jouduttavaan lakimuutokseen. Lakimuutos on osa hallituksen tavoitetta lisätä merkittävästi työperäistä maahanmuuttoa. Perussuomalaisten sivistysvaliokunnan jäsenet jättivät lausuntoon kuitenkin kirjallisen eriävän mielipiteen.

 

  • Tänään eduskunnassa on keskusteltu hoitoalan ahdingosta. Esimerkiksi Päijät-Hämeen kotihoidossa tarvittaisiin 100 hoitajaa joka viikko paikkaamaan pelkästään ammattilaisten sairastumisia. Upouudessa sairaalassamme jää potilaspaikkoja avaamatta jo heti kättelyssä, kun osaajat eivät riitä. Myös kaikki tapaamani yritykset mainitsevat osaajapulan suurimmaksi kasvun esteeksi. Ilman  kansainvälisiä osaajia Suomessa ei pyörisi moni rakennusliike, ei maatila eikä kotipalvelu. Meillä on yleinen työvoimapula, joka uhkaa hyvinvointiyhteiskunnan peruspalveluita ja yritysten pärjäämistä, Kemppi toteaa.

 

Hallitus pyrkii kolminkertaistamaan ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden määrän vuoteen 2030 mennessä.

 

  • Työperäistä maahanmuuttoa on joudutettava ja kiitos hallitukselle, että se tuo esityksiä aktiivisesti eduskuntaan. Perussuomalaisten tulee tarkastaa kantojaan kiireesti, sillä työperäisen maahanmuuton jarruttaminen syö suomalaisten hyvinvointia. Perussuomalaisten neliraajajarrutuksen uhreja ovat suomalaiset yritykset ja ne vanhukset, joiden sote-palveluita yritämme yhdessä parantaa. Perussuomalaisten tukisi kyetä erottelemaan Venäjän turistiviisumit ja kansainväliset osaajat toisistaan, Kemppi tiivistää.
  • On valitettavaa, että eduskunnan kaikki puolueet eivät vieläkään jaa tavoitetilaa työperäisen maahanmuuton jouduttamiseksi. On epärehellistä väittää, että nyt syntyvät pienet ikäluokat pystyisivät ylläpitämään hyvinvointiyhteiskuntaa ilman työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisten osaajien houkuttelua, Kemppi lisää.