Kansanedustaja Hilkka Kemppi odottaa lasta  

Kansanedustaja ja Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi odottaa miehensä kanssa lasta. Kemppi julkaisi iloisen perheuutisen sosiaalisessa mediassa maanantaina.

 

– Odotamme mieheni kanssa vauvaa syntyväksi helmikuussa keväthankien aikaan. Olemme kovin onnellisia tästä pitkään toivotusta perheenjäsenestä. Vastuuta kannetaan siis yhä useammalla saralla, kansanedustaja Hilkka Kemppi kertoo.

 

Kemppi toimii Keskustan valiokuntavastaavana sivistysvaliokunnassa. Tämän lisäksi hän on perustuslakivaliokunnan jäsen ja talousvaliokunnan varajäsen. Kemppi on mukana myös valtion Lapsistrategiatyössä, juhlavuoden lastensäätiö ITLA:n valtuuskunnassa ja toimii Lahden ensi- ja turvakodin hallituksessa.

 

– Lapsen saamisesta kertominen on minulle luonnollista, vaikka raskaaksi tuleminen ei ole itsestäänselvyys. Haluan kannustaa siihen, että Koronan myötä selvästi kasvaneista lapsihaaveista uskalletaan puhua samalla kun pyrimme tukemaan heitä, joiden lapsilukutoive ei syystä tai toisesta täyty. Suomi tarvitsee perhepositiivista keskustelua ja katseiden kääntämisen oravanpyörästä omaan perheeseen – oli se minkä kokoinen ja näköinen vain, Kemppi toteaa.

 

– Pyrin jatkamaan töitä normaalisti vuodenvaihteen ylitse niin pitkään, kun vointi sen sallii. Esimerkiksi perustuslakivaliokunnan työn pitkäjänteisyyden kannalta on tärkeää, että siellä ei vaihdu edustajat usein. Perhevapaiden jakautumisesta päätämme mieheni kanssa myöhemmin yhdessä molempien työtilanne huomioiden, Kemppi lisää.
– Pidän työn ja perheen yhteensovittamisen kehittämistä yhtenä keskeisimmistä asioista työelämän kannalta ja olin ennen kansanedustajan työtä kehittämässä perheystävällisen työelämän käytäntöjä käytännössä Päijät-Hämeen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa. Loikkia hyvään suuntaan on tehty, sillä esimerkiksi hallituksen tiedepaneelin mukaan 60 % suomalaisista pystyi tekemään Koronan myötä keväällä etätöitä ja yhdistämään sitä kautta perhe-elämää ja työntekoa entistä joustavammin, Kemppi mainitsee.